Turism Activ in Natura

Română (România)Ukrainian (Ukraine)Deutsch (DE-CH-AT)
Print E-mail
There are no translations available.

Descriere generala

Orasul Gura Humorului este situat la limita estica a Obcinilor Bucovinei, in depresiunea omonima, la confluenta Humorului cu raul Moldova, de aici si numele orasului. Gura Humorului este situat la o altitudine de cca. 470 m, fiind inconjurat de versanti nu prea inalti cu paduri de foioase si rasinoase, avand un climat cu proprietati sedative. Alaturi de resursele naturale se adauga si bogate traditii si obiceiuri humorene, mestesuguri traditionale. Locul a fost cautat, inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ca statiune climaterica. Orasul se gaseste la 33,7 km. fata de municipiul Suceava.

Forme de turism practicate

Turismul de odihna si recreere. Este impulsinat de dezvoltarea aglomerarilor de pensiuni turistice la periferia orasului.

Turismul cultural.

• Manastirea Voronet (monument UNESCO) este situata in satul cu acelasi nume, la numai 4 km de centrul orasului Gura Humorului. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai patru luni si jumatate ceea ce constituie un record pentru acea vreme.
• Olaritul este un mestesug traditional practicat in comuna suceveana Marginea si este cunoscut mai ales prin ceramica neagra utilizata, cu reflexe sidefii. Marginea este cu siguranta cel mai important centru de producere a ceramicii negre din Bucovina. O mina de oameni, continua sa invirta roata si sa arda vasele de lut, la fel ca stramosii lor.

Turism de agrement

Imprejurimile orasului Gura Humorului ofera nenumarate modalitati de relaxare si de practicare a sporturilor favorite. Vanatoarea, pescuitul, river-rafting-ul, zborul cu parapanta, echitatia, off-road-ul si chiar mountain-bike-ul sint doar citeva din sporturile pe care turistii care vin la Gura Humorului le practica an de an.

Turismul montan

Zona permite desfasurarea de drumetii si circuite montane.
In prezent se afla in desfasurare un program PHARE al Uniunii Europene, in valoare de 8,9 milioane de euro.In cadrul proiectului intitulat "Partie de schi, Orientare Turistica, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport", in Gura Humorului va fi amenajata o partie de schi cu o lungime de 1.350 de metri, dotata cu un telescaun si cu o instalatie de produs zapada.
In zona de agrement "Arinis" va fi construita o piscina acoperita, de dimensiuni olimpice, un bazin de inot destinat copiilor, vor fi amenajate si construite opt terenuri de sport, plus o nocturna, precum si un patinoar artificial.

In zona de acces spre partie, pe malul drept al raului Moldova, va fi amenajat un loc de campare, cu toate utilitatile necesare rulotelor.

Last Updated ( Monday, 20 July 2009 08:15 )