Turism Activ in Natura

Română (România)Ukrainian (Ukraine)Deutsch (DE-CH-AT)

Rezumat proiect

Print E-mail
There are no translations available.

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava a demarat în luna august 2008 proiectul "NAP turism - Bucovina  - Parcuri de turism activ in natura in Bucovina" care se va desfăşura în perioada august 2008 - noiembrie 2009. "NAP turism - Bucovina  - Parcuri de turism activ in natura in Bucovina" este un proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006, Componenta Phare CBC 2006/018.449, având un buget în valoare de 528887,625 Euro.

Scopul proiectului îl reprezintă crearea unei alternative de petrecere a timpului liber pentru turiştii care vin în Bucovina prin realizarea de NAP - Nature Active Parks / Parcuri de Turism Activ în Natură în zona Vatra Dornei, Humor-Mănăstirea Humorului, Suceviţa. Noţiunea de „NAP" în proiect se referă la o reţea de trasee de drumeţie, ciclism şi nordic-walking care vor fi dezvoltate pe drumurile forestiere sau pe traseele de drumeţie existente, alese de aşa manieră încât să aibă grade de dificultate şi lungimi diferite pentru a corespunde unor grupe cât mai variate de turişti, atât ca vârstă, cât şi ca pregătire sportivă. Activităţile vor fi susţinute de dotările corespunzătoare (beţe speciale, biciclete, mountain bikes, mijloace de protecţie, role) pe care turiştii le pot închiria la faţa locului. Fiecare locaţie va dispune de personal pregătit corespunzător pentru a da informaţiile necesare turiştilor care vor să folosească facilităţile NAP.

Pentru implementarea acestui proiect vor colabora următorii parteneri:

(1) Universitatea "Stefan cel Mare", Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică,

(2) Societatea "Ştiinţă" din Cernăuţi - "Znannya",

(3) Primăria Vatra Dornei,

(4) Primăria Gura Humorului,

(5) Primăria Suceviţa.

Crearea NAP (Nature Active Park) şi celelalte măsuri din proiect vor să conducă la creşterea duratei de şedere a turiştilor în zonă şi la transformarea regiunii din zonă de tranzit, în care se practică cu preponderenţă vizitarea mănăstirilor din regiunea Suceava sau a obiectivelor turistice culturale din Regiunea Cernăuţi, într-o regiune care să se preteze la turismul de agrement, cu o şedere a turiştilor de până la 5 nopţi. Proiectul va rezolva şi actuala lipsa de informare şi lipsa de transparenţa a informaţiei legate de oferta de turism activ, datorata lipsei programelor, pe de o parte şi lipsei de materiale informative. În ceea ce priveşte ghizii montani şi monitorii de schi, aceştia sunt activi în special iarna, în timpul verii fiind şomeri. Proiectul şi activităţile din parc le oferă o alternativă de ocupare 365 de zile / an, indiferent de anotimp şi activităţile din parc le oferă o alternativă de ocupare 365 de zile / an, indiferent de anotimp.

Last Updated ( Friday, 24 April 2009 19:01 )