Turism Activ in Natura

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Vatra Dornei

Imprimare Email
Situata la 802 m altitudine, intr-un culoar depresionar in Carpatii Orientali, statiunea Vatra Dornei a devenit cunoscuta ca statiune balneara inca din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Aflata la 112 km de Suceava, Vatra Dornei a fost mereu un pol de atractie datorita frumusetii peisajului, dar si caracteristicilor curative de exceptie. Fiind marginita de culmile muntilor Giumalau (nord), Suhard (nord vest) si Calimani (sud). Vatra Dornei este punctul de plecare pentru trasee turistice in aceste masive pitoresti.

Bine ati venit in Vatra Dornei Nature.Fitness.Park®

Nature.Fitness.Park - Parc de Turism Activ in Natura este locul ideal pentru distractie si relaxare, sport si diverse activitati in aer liber, Nature.Fitness.Park Vatra Dornei cuprinde o retea de 6 trasee de Nordic Walking si Mountain Bike cu diferite grade de dificultate, cu un sistem clar si modern de semnalizare care indica directia si distanta ramasa de parcurs. in cele doua puncte de plecare - Parcul Municipal si Cartierul Barnarel - sunt instalate doua panouri cu instructiuni privind tipurile de sport ce pot fi practicate pe trasee, cu exercitii recomandate pentru incalzire, cu altitudinea si gradul de dificultate. Va invitam sa va alegeti un circuit, sa va hotarati asupra tipului de miscare, sa retineti numarul traseului si sa va relaxati activ! Enjoy the parks!

 

Turist in Vatra Dornei

Odihna si recreere

Daca doriti sa va relaxati si sa fugiti de stresul cotidian. Vatra Dornei va asteapta cu aerul ozonat si linistea unui orasel de munte. Va puteti petrece timpul in lungi plimbari in imprejurimi si in parcul orasului, privind veveritele jucause si astamparandu-va setea cu apa minerala de la izvorul din parcul orasului. O alternativa Ia drumetie este o plimbare cu telescaunul pana pe Varful Diecilor, de unde puteti admira panorama ce se deschide deasupra orasului. Parcul National Calimani din apropierea Dornei ofera o alternativa pitoreasca de drumetie si relaxare in natura. Pajistile montane abunda in plante medicinale care fac din plimbari o sarbatoare de culoare si miresme. Celor mai activi le recomandam programul „O zi calare in Calimani" condusi de un ranger. Pentru ruperea monotoniei va puteti petrece seara intr-unui din cluburile sau discotecile din oras sau puteti sa participati la unul dintre numeroasele festivaluri organizate in Vatra Dornei: "Festivalul de folclor", "Festivalul fructelor de padure", "Festivalul bujorului de munte", "Festivalul obiceiurilor de iarna", Dorna Xtrem si multe altele.

Tratament si wellness

Statiunea balneo-climaterica Vatra Dornei are patru baze moderne de tratament, cu sectii de bai carbogazoase, impachetari cu namol, hidroterapie, sala de sport pentru medicina recuperatorie. Exista 6 izvoare pentru cura interna si peste 30 pentru cura externa. Vestitul namol de Poiana Stampei are rol nu doar curativ, ci si de destindere si infrumusetare. Baza balneara este primitoare si pentru amatorii de wellness care pot beneficia de o gama larga de servicii, de la masaj la bai de ape minerale.

Turism activ

Vatra Dornei este locatia ideala pentru persoanele active ce doresc sa descopere natura. Iarna sau vara, aici poti petrece o zi de neuitat. Iubitorii de schi se pot bucura de 2 partii amenajate, pe care se poate practica schi alpin, schi de tura, schi fond, schi extrem, dar si cursuri de initiere: Partia Telescaun - 3200 m lungime, 400 m diferenta de nivel, cu instalatie de transport pe cablu tip Telescaun si Partia Parc 900 m lungime, 150 m diferenta de nivel cu instalatie de transport pe cablu tip Teleschi si Baby-schi. Iubitorii de adrenalina pot practica iarna alpinismul, escalada pe gheata sau plimbari cu snowmobilul. Vara puteti practica nordic walking, excursii montane - ture de agrement la puncte de belvedere, parapanta, mountain biking, river rafting, turism ecvestru. Tururile de intrepretarea naturii cu ghid specializat te pot ajuta sa descoperi natura, asa cum nu ti-ai imaginat ca poate fi.

Viata la tara

In Bazinul Domelor satele primitoare abunda in gospodarii traditionale, multe fiind pensiuni agroturistice. Puteti petrece un sejur in mijlocul naturii, inconjurat de munti si paduri, luand parte la ritmul cotidian al unei familii de munte. Veti avea parte de mancare traditionala, realizata din produse naturale si de apa minerala de izvor.

Ultima actualizare ( Sâmbătă, 19 Decembrie 2009 19:48 )